De Omgeving

 De omgeving van onze camping.

De omgeving van de camping ’t Tabakspad nodigt uit om te gaan wandelen of fietsen. De camping ligt ongeveer 2,5 km van het centrum van Bergeijk, waar u gezellig kunt winkelen en een terrasje pakken.

 De camping ligt op ruim een kilometer van een natuurgebied met daarin visvijvers. Met een vergunning kunt u daar een hengeltje uitwerpen.

Op de fiets bent u zo in België. Via de knooppuntenkaart  kunt u een tocht op de camping al samenstellen. U noteert de cijfers en fietst dan van knooppunt naar knooppunt. Tijdens de fietstocht kunt u de route altijd nog bijstellen. Er ligt een map met informatie en allerlei routes, die u mag lenen en gebruiken.

België ligt op ongeveer 5 km van de camping en een bezoekje aan onze zuiderburen is zeker de moeite waard. Bezoek dan bv. het klooster in Achel eens, waar men een groot aantal diverse bieren kan kopen.

Bent u in België, in de buurt van Lommel, ga dan even naar de Weteringshoeve voor een lekker ambachtelijk ijsje of op het terras iets drinken. Vanaf de camping is het niet ver om na het eten er even heen te rijden.

Dagtochten kunt u gemakkelijk maken naar Eindhoven, Antwerpen en Turnhout. Wilt u leuk winkelen, dan kan dat in Valkenswaard. Eersel is een leuke plaats met gezellige terrasjes en is op de fiets goed te doen.

Diverse natuurgebieden liggen in de directe omgeving met goede fietspaden en mogelijkheden om iets te eten of te drinken.

In Bergeijk zelf zijn ook een aantal bezienswaardigheden, waaronder:

  • het Hofplein met de oude Hofkerk, Het Luihuis, het Hermenieke van Bergeijk en het Raadhuis

  • bij de Kattendans: het Cultureel Centrum de Kattendans, Eicha Museum

  • bij de Napoleonskerk: de Waterstaatskerk, het Teutenhuis

  • het Ploegpark: de fabriek van De Ploeg, de Klok en de Abri (ontwerpen van Gerrit Rietveld)

  • grafheuvels en een standerdmolen